Tag Archives: Jejalan

Bonggol di lebuhraya. Wajarkah?

30 Jun

Salam satu Malaysia.

Hari ini man rasa hendak bagi pandangan sedikit tentang apa yang man lihat dan fikir. Saban tahun, kita semua mesti akan dengar kemalangan di lebuhraya tidak kira musim perayaan mahupun hari kebiasaan. Pihak JPJ sudah penat meletakan anggotanya untuk memantau pemandu di lebuhraya. Apa, pemandu dinegara ini masih budak-budak lagi ke sehinggakan perlu di pantau sedemikian. Bukan itu sahaja, perlu pula diadakan OPS sikap yang mencatatkan angka kemalangan yang tertinggi. Macam ops lagi yang dibuat. Namun, tetap ada kemalangan di lebuhraya. Continue reading

Serapan di McD

9 Jun

Salam guys, korang pernah breakfast dekat Mcd tak? Kalau tak pernah, pergi la cuba. Sekali sekala. Bila lagi kan. Terus terang, ini kali pertama aku breakfast dekat McD. Peh, sedap juga. Ala-ala barat gitu. Macam-macam menu yang korang boleh pilih. teh dengan kopi plak boleh refill sampai korang kena beratur dekat tandas nanti. Aku B’fast dekat Drive thru Mcd Nilai yang baru sahaja buka. Maklum la Nilai kawasan tumpuan umum. Baik pekerja mahupun pelajar. Continue reading

Si Poyo dan KukuBesi

23 May

Kejadian ni berlaku sehari sebelum aku dengan set-set aku pergi tengok pameran Kukubesi. Malam tu, kitorang pergilah minum kat tempat biasa kitorang lepak. Sekali tu jumpa plak member sorang ni. Memang jarang-jarang la jumpa dia ni. Masa kitorang sampai tu, dia da ada kat situ. Kitorang memang biasa la, lau da bersama tu borak tak ingat dunia. Tapi dia yang da lama kat situ boleh buat-buat tak perasan konon. bila kitorang da lepak sama, peHHH dia punya ayat urban nak mampos. Eh come la bro. Lu baru study kat sabak bernam je. Tapi belagak macam kat LONDON. Continue reading

%d bloggers like this: