Keranjang lagi. Berita Harian.

8 Jun

Salam guys.

Hari ini, hanya coretan ringkas sahaja yang mampu dicoretkan agar pemikiran tidak terlalu memikirkan tentang apa yang akan kalian lihat. Bulan lepas, saya ada tulis tentang editor berita harian yang mata kerangjang. Kalau belum sempat baca apa yang saya tulis sebelum ini, pergi baca dulu baru anda semua tahu. Semua gambar yang menjolok mata, tenang sahaja diberi kebenaran untuk disiarkan. Tidak tahu apa motif untuk disiarkan. Mungkin hanya untuk mengejar gelaran ‘glamer’ ataupun kekayaan.

Tengah hari tadi, saya ada baca akhbar yang terkenal iaitu akhbar Berita Harian. Cara bacaan saya bermula dari bahagian sukan. Sememangnya ramai lagi lelaki yang ada cara bacaan seperti saya. Walaupun jarang bersukan, tetapi sukan tetap berminat. Lagipun, sekarang ini musim SUKMA, kena bagi sokongan dekat negeri masing-masing.

Tetapi, bila sampai sahaja dekat bahagian hip yang merupakan halaman yang tersedia didalam akhbar Berita Harian itu. Alangkah terkejut bila ada lagi gambar macam ini;

Boleh kalian fikirkan tentang apa yang lelaki itu sedang fikirkan dan apa yang sedang dia lihat? Cukuplah untuk kali ini. Hendak tulis lain pula. Ini merupakan akhbar yang dibaca pelbagai lapisan masyarakat. Tolong prihatin.

 

#Part 3 teknik sepang akan keluar. Tengah kumpul maklumat. Harap sabar menunggu. Ribuan terima kasih untuk semua. 

Thnks all.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: