Ada apa dengan Teknik Sepang – Part 2-

5 Jun

Salam guys,

Terima kasih sebab sudi baca Ada apa dengan Teknik sepang part 1 aritu. So hari ni saya nak sambung part 2 pula. Part 2 ni, saya akan ceritakan sedikit tentang lakaran dari udara kemuka bumi Teknik Sepang ni. First time korang masuk sekolah ni, korang akan terasa sangat sangat sangat besar la sekolah ni. Korang akan terasa penat bila berjalan ditambah pula permukaan bumi yang sedikit tinggi sedikit rendah. Tapi percayalah, korang tidak akan menyesal bila menjejakkan kaki ke bumi Teknik sepang.

Teknik Sepang mempunyai keluasan seluas padang bola sepang, haha. Dari sumber pihak sekolah sendiri, mengatakan sekolah ini berkeluasan 40 ekar. Asian Development Bank (ADB) telah membiayai pembinaan sekolah ini dengan kos sebanyak RM 42 juta. Peh, banyak tu. Tapi sekolah ni akan meninggalkan kesan pada setiap individu yang diterima.

Dari sumber pembiayaan yang diterima, kerja-kerja pembinaan telah dilakukan pada tahun 2000. Masa 4 tahun untuk disiapkan. Pada februari 2005, pihak sekolah telah menerima pembinaan ini dari pihak sekolah. Dan menerima 1st batch pada tahun itu juga. Saya merupakan generasi ke-3 Teknik Sepang dan sememangnya sekolah tersebut masih dalam ‘pembangunan’ dari segi pentadbiran mahupun landskap. Setelah 7 tahun beroperasi, sememangnya sekolah ini telah banyak membangun.

Alamak, lari dari tajuk pula. Maaf ye. Just nak kongsi sahaja. Ok, aku tunjuk apa yang aku cakap tadi ;

 

Thanks kepada hafizi sebab gambar ni. Dan terima kasih juga kepada pihak sekolah sebab bagi green light.

 

Kalau korang semua nak lagi jelas, kena la pergi sendiri. Tak dapat saya nak tolong. Kalau lalu depan sekolah ni, jangan terkejut plak sebab ada bangunan dalam hutan. Nanti mula la fikir yang bukan-bukan. Cuba elakkan dari fikir yang bukan-bukan ye. Masuk dulu baru fikir, haha.

 

Ok all. Wht i need is comment for my blog. Tak kena bayar pown. Just taip dan tekan enter. Thnks ALL..muah muah.

 

Opss jap2. Sebelum gua (ganas la plak) post, Kepada adib aka lendu ; tunggu kau je da beruban rambut kau. Hampeh punya budak. Tunggu je la kau time aku tulis tentang 6 jahanam. 

 

5 Responses to “Ada apa dengan Teknik Sepang – Part 2-”

  1. serhanie June 5, 2011 at 10:14 pm #

    teliti gle…xphm pn map tu..hehe

    • sukacuka June 5, 2011 at 10:42 pm #

      if nak, ley email gambar tu. haha.

  2. anisa June 5, 2011 at 10:41 pm #

    heE
    terharu aku jadi student Ts ni
    eh,ne lak ko dpt plan sume tu?

    • sukacuka June 5, 2011 at 10:45 pm #

      kwn bagi..ley try tanya dekat bro hasnan. or try tnya sir.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ada apa dengan Teknik Sepang | Sukacuka.com - January 12, 2012

    […] 2 hari itu, saya ada tunjukkan lakaran bumi Teknik Sepang dari udara. Yang masih belum tengok, just click sini sahaja. Hari ini saya akan tunjukkan apa yang ada didalam perut Teknik Sepang itu sendiri. Dari […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: