Bagaimana ‘Rompak’ Lagu? (Tutorial)

25 May

Salam guys, apapun aku nak ucap terima kasih sebab sudi click blog ni. Terpanggil plak aku nak tulis tutorial ni. Tak salah pown kalau ada sedikit ilmu disebarkan, nanti balasannya berganda-ganda sama ada cepat atau lambat. Kita tunggu je. Mesti korang suma minat dengar lagukan, tapi tak tau nak cari kat mana. Sampai kena masuk banyak-banyak web, last sekali tak ley download pula. Aku akan ajar cara mudah download guna Google sahaja.

Apa yang korang perlukan untuk download?

  1. Sambungan internet (mesti kena ada).
  2. Nama lagu dan penyanyi.

Nama lagu dan penyanyi tu kalau salah pown tak pe. Korang macam tak pernah guna Google plak kan. Nanti dorang akan betulkan apa yang korang salah. Kalau da ada 2 yang di atas tu, masuk laman Google dan taip ;

site:mediafire.com nama penyanyi – nama lagu

Macam contoh dekat bawah ni ;

site:mediafire.com akon-angel

Korang boleh ‘rompak’ sebanyak yang mungkin. Kalau da penuh disk tu, beli external plak. Sumbat banyak-banyak lagu. Aku harap, kalau korang suma ada cara lain yang boleh kongsi untuk tatapan semua, tolong tinggalkan komen  and like page ni. Thanks semua. Muah muah!!

Kalau tak tau lagu top apa sekarang ni dan tak tau macam mana bunyinya, pergi je youtube. Semuanya ada. Enjois !!

thanks kat Khai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: